De vergaderingsfeer is de helft van het werk

Achtergrond gras nieuwsbrief

Het is met vergaderingen net als met huizen die te koop staan. Dat gaat beter als daar de geur van versgebakken brood, gras of appeltaart hangt. Uitnodigen is het toverwoord. Wat in die ruimte kan een glimlach op het gezicht geven? Wat zou meteen dynamiek geven? Wat zou de focus van iedereen meteen de goede kant op kunnen trekken?

Volg je gevoel. Jij kent dat team. En onthoud: rood is de kleur voor actie. Groen juist meer van rust. Wil je beweging: zet de tafels weg. Wil je veel interactie: maak een kring. Wil je ontspanning aan de start: zet iets neer dat de aandacht trekt en doet lachen of nieuwsgierig maakt.

Last: het grote doel. Hang dat op. Dat is wat iedereen in die ruimte verenigt. Zorg dat het zichtbaar blijft.

Is je ruimte er klaar voor dan ben jij aan de beurt. Zeker als je een vergadering zo kristalhelder hebt voorbereid, is dat keihard nodig. Je weet wat je wilt. En als je niet uitkijkt zorgt dat er juist voor dat je het niet haalt. Dit is het moment dat je een Heel Lege Kop nodig hebt.

Verplaats je in je teamgenoten. Wanneer lopen zij fluitend de zaal weer uit? Stop pas als je beseft dat alle inbreng van waarde is voor een goed resultaat. Dat het niet gaat om jouw beste weg naar het doel. Maar die van je team.

Gelukt? Sta bij die deur. Schud iedereen de hand. Blij. Dit team heeft alles in huis om dit onderwerp geweldig op te pakken.

Wat je doet als iedereen dan eindelijk zit en jij daar met je lege kop aftrapt? Dat lees je in blog 3.

Vergaderingen om van te watertanden deel 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *