Iedereen is nodig voor het pad vooruit

DWevB3XWsAAE4gz

Wat je kunt leren van een zak bonen.

Zonder aarzelen steekt hij de stofzuigerslang in de espressomachine. De blik die ik krijg is iets milder dan de woorden van daarnet: hoe kan je in godsnaam gemalen koffie bij de koffiebonen mikken?

Zie hier een snelle denker en doener. Spot een in zijn ogen stupide probleem.  Denkt al scheldend razendsnel hoe dat te fixen. Schroeft zelfs nog iets los zodat die stofzuiger nog dieper in het espresso-apparaat dan doordringen. En is al klaar. 

Fantastisch lid van een team. Zo één ziet iedereen graag komen. Die kies je, toch? Vlot in denken, spreken en doen. Heel wat aanlokkelijker dan de trage denker. De wat onhandige creatieveling die gemalen koffie bij de bonen doet. De ik in deze act.

Maar deze ik flipt dan weer niet van boze woorden en blikken. Die gokt dat het een onhandige manier is om te zeggen: ik wil gewoon relaxt mijn bakkie tappen. We krijgen dus geen mot. Mijn waardering voor de snelle actie met de stofzuigerslang geeft zelfs een lach. Ja het blijft leuk als een ander je talenten ziet.

Minder flitsend, die vaardigheid van mij. Ik moet broeden. Neem geregeld een verrassende omweg. Maar toch ook een interessant lid van een team. Toch?

Ik bedoel maar. Je hebt ze allemaal nodig. De snelle auto’s, de huifkarren en de wandelaars. Juist nu.

 

Nieuwe abonnees ontvangen het verhaal “My Father And The Lima Beans”, van Paula Underwood. Een verhaal over het bereiken van een doel met een team. Een verhaal waarin je er niet komt als je alleen met de fitste, leukste, hard werkende, aardige collega’s wilt werken. Een verhaal waarin je van een kip geen vis maakt. Het echte leven dus.

There was something going on in the kitchen. I could hear my mother’s voice and the soft query of my father. The tone in his voice caught my ear. There was more here to be understood. I heard my mother’s laugh and the rattling of a paper bag… something hard going inside, Many small things tumbling in.

Schrijf je in, en je kunt het hele verhaal lezen.

Tribe of Two Press, de uitgever van onder andere dit Native American Irokese verhaal, ontvangt hiervoor per abonnee een bedrag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *