Teamtraject

1.4 poten bestand PNG veel pootjesBinnen zes weken met bruis een flinke stap richting het doel?

Het is voor je team keihard nodig voorop te blijven lopen. Als leider weet waar je naar toe wilt. Je wil je team graag alle ruimte geven om zelf die kant op te gaan. Volop kansen bieden voor iedereen dus. Inpakken en op pad zou je zeggen.

Alleen lukt dat niet. Je team is te druk met het hier en nu. Vindt het toekomstplaatje dat je schetst, boeiend. Ze willen best maar komen op de een of andere manier niet echt vooruit.

Jij wilt vooruit. Je team wil vooruit kunnen. Jij hebt een doel. Je team wil een weg. Een weg die ze zelf kunnen kiezen. Een pad dat ze graag willen en kunnen lopen. Dat resultaat en plezier geeft.

Die beste weg vind je door naar dat team te luisteren. Met je doel op tafel.  Je team weet hoe zij met hun kennis en vaardigheden dat doel het beste en met het meeste plezier kunnen bereiken.

Met dit Incompany traject werkt je team gestructureerd in zes stappen, binnen zes weken, zes voorstellen uit. Hùn beste way forward naar het doel. 

Bedoeld voor teamleiders/directies die hun team binnen een duidelijk kader de ruimte geven zelf hun pad te kiezen. Die een weg vooruit zoeken die het doel van de organisatie en het team recht doet. Die een aanpak willen van rustig voort met behapbare, haalbare stappen. Die de uitkomst van het traject volledig omarmen en uitvoering ervan steunen.

Je team leert en passant De Vijf Vaardigheden om slimmer en soepeler samen te werken. Hebben ze de zes stappen doorlopen, dan weten ze hoe ze zelf een nieuwe cyclus starten.

Stap 1: Helderheid over je doelen en urgentie. Waar wil je naar toe?  

Stap 2: Input van medewerkers op die doelen. Hoe zien zij  het? 

Stap 3: Team sessie 1: dialoog over die input.  Wat blokkeert of biedt juist ruimte?

Stap 4: Team sessie 2: hun beste ideeën op tafel. Wat past het best bij team & doel?

Stap 5: Uitvoeren/afronden van die projecten in drie maanden. Hoe doen we dat met succes?

Stap 6: Het team scholen op hun kritische succesfactor. Waar willen ze meer van leren?

Tarieven

Vijf Vaardigheden?  Wat leer je bijvoorbeeld en passant? Contact

Met dank aan Marie Miyashiro auteur van The Empathy Factor: Your Competitive Advantage for Personal, Team and Business Success. Ik volgde bij haar genereuze lessen waarin uitgebreid alle ins en hits van haar aanpak aan bod kwamen.

Illustratie Ondine de Kroon: Pootafdruk vogel