De beste voorstellen op tafel luisteren

3.1 zwaluw effecten PNGHet is de droom van de brainstormsessie. 

Met een plan, idee of voorstel komen, dat het helemaal is. Waarmee je als groep een fraai nieuw pad inslaat. Een winner.

Met deze methode en structuur vergroot je de kans dat echt het beste op tafel komt. Voorkom je dat het beste plan de tafel niet eens haalt. 

Met deze aanpak meng je het model van William Bridges met vergadertechnieken die ervoor zorgen dat alle inbreng gehoord wordt. Waar zijn we goed in, waar zijn we enthousiast over en wat levert ook wat op. Voor de client. Sommige teams plakken daar nog een item bij: wat draagt bij aan de samenleving. 

Dit simpele model geeft de brainstorm focus. De aanvullende spelregels en structuur zorgen voor een aanpak die recht doet aan alle talent dat aan tafel zit. Waarbij ieders inbreng gewenst is en gehoord wordt. Ook die van de introvert. En waarbij de gretige spreker uitgedaagd wordt tot de kern te komen. 

In een sessie van drie uur, leert een team een methode om de beste voorstellen op tafel te krijgen. De groep oefent met de eigen  actuele situatie. Gaat naar huis met de drie voorstellen die echt de meeste kans van slagen hebben. Ze kunnen het daarna prima zelf.

Contact

Met dank aan het werk van William Bridges

Illustratie: Linosnede Ondine de Kroon. Iedereen horen in overleg geeft vleugels.